UNC Charlotte Bissell House

Following the success of the Reese Hall renovation projects at UNC-Charlotte, Morris-Berg was asked to design renovations to the Chancellor’s residence and add a small storage building to match the appearance of the residence.

The design team worked closely with Chancellor Dubois and his wife to understand the issues surrounding the project – a complex blend of a private residence and an entertainment venue. Meetings were held with Design Services staff and the caterer to insure that equipment was coordinated and workflows were accounted for. Designers remained “hands on” as we made multiple visits to custom cabinet shops, granite and textile showrooms, and appliance distributors with Mrs. Dubois to insure her input was incorporated into the final project.

Work included a complete demolition and reconstruction of the kitchen, and renovations to other areas included paint, fabric, carpet and rug updates. A separate storage building (to accommodate catering equipment and banquet furnishings) was designed and constructed to blend seamlessly with the residence. Existing structural issues were also evaluated, and new electrical infrastructure was incorporated to support the new kitchen.

All work was designed for critical scheduling and construction phasing, working around the family’s busy schedule.

  • Project type: Interior Renovation & Addition
  • Year Completed: 2015